Koninklijke Ieperse Turnkring

Kleuter

12-JARIGE KIT-TUMBLER SENNE HUBAU OP AVONTUUR IN RUSLAND

De Koninklijke Ieperse Turnkring mocht een KIT-tumbler naar Sint-Petersburg (Rusland) sturen voor deelname aan de WAGC, het Wereld jongerentoernooi voor Trampoline, Dubbele minitrampoline en Tumbling-gymnasten.

In het voorjaar werd Senne Hubau Belgisch kampioen en was hij de eerste 12-jarige tumbler die het minimum sprong voor deelname aan de WAGC. Op zondag 11 november stapte hij met de 42-koppige Belgische delegatie op het vliegtuig richting Sint-Petersburg. België stuurde slechts 23 tumblers, jongens en meisjes van 11 tot 21 jaar. De Koninklijke Ieperse Turnkring mocht er daarvan eentje leveren.

Op 15 november begon het tornooi. De categorie 11-12 jaar jongens moest echter tot de laatste dag van het tornooi op zondag 18 november wachten om in actioe te komen. Bij zijn eerste reeks sprong Senne niet zo strak als we van hem gewoon zijn. De reeks eindigde net voor de landingsmat wat resulteerde in strafpunten. Dat was balen, duizend keer gaat het goed en net nu niet. Toch herpakte hij zich voor de volgende reeks en werd knap 17de.. Naast het vele trainen op Russische bodem werd er ook tijd gemaakt om Sint-Peterburg te ontdekken.

Al 2 jaar op rij slaagt Senne erin om voor België deel te nemen aan het wereldkampioenschap voor jongeren. Vorig jaar in Sofia tekende Senne nog voor de 22ste plaats, nu klom hij op en mag zich met veel trots de 17de beste tumbler bij de 11-12 jarige jongens van de wereld noemen. Senne houdt er alvast fijne herinneringen aan over, kan trots terugblikken op een mooie prestatie en begint al te dromen van nog een selectie voor de WAGC 2019.

1ste provinciale voorronde TTM C-niveau

Op zaterdag 14 en zondag 15 januari vond de eerste Provinciale Voorronde plaats in Sint-Pieters-Leeuw voor onze kleinste C-gymnasten.

Zaterdag 14 januari was het de beurt aan Birsen Dumez (C13), Raquel Ramboer (C13), Soetkin Vandeghinste (C14) en Lente Verstraete (C14).

Birsen deed haar best. Elke oefening werd met de glimlach geturnd en toonde nette oefeningen aan de jury. Raquel kon de jury bekoren met een uitstekende balkoefening en een verzorgde vloeroefening. Ze werd verdiend beloond met een mooie 8e plaats op 91 gymnasten.

Soetkin en Lente hadden wat pech met enkele vallen op balk, grond en barre. Ze ztten moedig door en behaalden zo nog steeds een mooi resultaat.

Zondag 15 januari was het de beurt aan Dumez Bekka (C10) en Menu Hasse (C10).

Ze zetten beide straffe prestaties neer. Aan brug werden ze zelfs bedankt door de jury om zo´n afgewerkte oefeningen te tonen. Ze mochten beide met de GOUDEN medaille naar huis.

Trotse trainers en vooral benieuwd naar de volgende PV-wedstrijd. Proficiat ladies!

1ste provinciale voorronde TTM I9

Zondag 22 januari hadden de meisjes I9 hun eerste wedstrijd in Hoogstraten.  Dit was tevens hun eerste officiële wedstrijd en ze waren toch wat gestresseerd.

Toch turnden ze allen heel stabiel en samen telden we slechts 4 vallen op de balk.

Zo behaalden DUBRULLE Cilou en ODA Marie-Lynn een bronzen plak, LEROY June en TIBERGHEIN Laurie een knappe zilveren medaille en als kers op de taart nog een gouden plak voor VERVAEKE Gloria!

21 podiumplaatsen voor Recrea KIT op Westhoektornooi

Recrea KIT toestelturnen meisjes heeft opnieuw een prachtig wedstrijdweekend achter de rug.

Bij de meisjes 9 jaar werd Yana Verdru 1ste aan damesbrug, 6de aan grond en 7de aan balk.
Michelle Vanisacker werd 2de aan damesbrug, 2de aan grond en 1ste aan balk.
Juliette Gevers werd 21ste aan de damesbrug, 8ste aan grond en 6de aan balk.

Bij de meisjes 10 jaar werd Jutte Deheegher 2de aan damesbrug, 3de aan grond en 12de aan balk.
Maura Claerhout werd 12de aan damesbrug, 10de aan grond en 24ste aan balk.
Robijn Rys werd 20ste aan de damesbrug, 12de aan grond en 17de aan balk.

Bij de meisjes 11 jaar werd Annette Devoldere 2de aan damesbrug, 1ste aan grond en 8ste  aan balk.
Gaël Heyman werd 4de aan de damesbrug, 12de aan grond en 9de aan balk.

Bij de meisjes 12 jaar werd Fien Verplanken 2de aan damesbrug, 5de aan grond en 15de aan balk.
Louise Fourni werd 3de aan damesbrug, 3de  aan grond en 7de aan balk.
Marwa Waadullah werd 8ste aan de damesbrug, 2de aan grond en 10de aan balk.

Bij de meisjes 13-14 jaar werd Nanne Deheegher 5de aan damesbrug, 2de aan grond en 1ste aan balk.
Kim Barbry werd 8ste aan damesbrug, 1ste aan grond en 2de aan balk.
Sara Phillips werd 9de aan de damesbrug, 12de aan grond en 17de aan balk.
Tessa Phillips werd 12de aan damesbrug, 6de aan grond en 15de aan balk.
Elise Louchaert werd 13de aan damesbrug, 10de aan grond en 13de aan balk

Bij de meisjes 15 - 16 jaar werd Phillips Yana 3de aan damesbrug, 1ste aan grond en 6de aan balk.
Neli Safarian werd 4de aan damesbrug, 3de  aan grond en 9de aan balk.
Lemahieu Sarah-Lynn werd 5de aan de damesbrug, 2de aan grond en 7ste aan balk.
Camille Blondeel werd 8ste aan damesbrug, 9de aan grond en 2de aan balk.

Bij de meisjes 17+ jaar werd Lisa Derycke 3de  aan damesbrug, 1ste aan grond en 5de aan balk.
Hebe Vandevyvere werd 4de aan damesbrug, 6de aan grond en 4de aan balk.
Melanie Demuynck werd 5de aan damesbrug, 4de aan grond en 6de aan balk.

PROFICIAT aan alle gymnasten!

2de PV voor onze TTm-C

Op zaterdag 25 februari vond de tweede Provinciale Voorronde plaats voor onze 12 en 17-jarige gymnasten uit het C-niveau. Deze wedstrijd ging door in Leopoldsburg.

Madeleine Vandevoorde en Juliette Boudry (C12) begonnen hun wedstrijd aan vloer en deden dit uitstekend. Jammer genoeg hebben ze beiden veel punten laten liggen op de toestellen die volgde. Niet hun beste wedstrijd, maar ze krijgen de kans om hun prestaties te verbeteren op het Vlaams Kampioenschap in april.

Ileana Depover (C17) startte haar wedstrijd met een mooie, dynamische sprong. Aan brug en balk turnde ze nette oefeningen, maar liet door twee vallen in haar balkles enkele punten liggen. Ze werd verdiend 5e en is hiermee ook geselecteerd voor het Vlaams Kampioenschap.

7 medailles op West-Vlaams kampioenschap A-B niveau Tumbling

Op 25 en 26 maart vond in Destelbergen Het West-Vlaams kampioenschap tumbling A en B-niveau plaats.

Zaterdag 25 maart B niveau.

Meisjes 11 jaar 2 deelnemers.

Maëlle Milleville en Alessia Vandelanotte.
Beide Meisjes behaalden een behoorlijk niveau. Maëlle werd West-Vlaams kampioen en 5de in het open kampioenschap. Alessia behaalde zilver en 7de in het open kampioenschap.

Meisjes 17 jaar 1 deelnemer .

Camille Vandenbroucke.
Camille is nog aan het werken om haar niveau van vorig jaar terug te krijgen. Haar eerste reeks was top,maar in de tweede ging het mis. Ze behaalde toch nog een bronzen medaille en 12e plaats in het open kampioenschap.

Jongens 17+ 1 deelnemer. ´

Felix Vandelannoote.
Felix die over algemeen mooie reeksen springt, deed dit opnieuw. Hij behaalde dan ook een zilveren medaille. En ook de tweede plaats in de open categorie.

Zondag 26 maart A niveau.

Meisjes 11 jaar 1 deelnemer.

Maja Bem
Maja voelde haar goed in haar vel en sprong 2 mooie reeksen. En voor het eerst met 4 salto's in haar Beide reeksen. Ze werd dan ook beloond, en werd West-Vlaams kampioen. En behaalde de 11de plaats in de open categorie.

Meisjes 12 jaar 1 deelnemer.

Maitë Platteau
Maitë die altijd problemen heeft om haar zenuwen onder controle te houden. Slaagde er toch nog in om haar reeksen mooi af te werken. Met een zilveren medaille als gevolg. Ze werd 16de in de open wedstrijd.

Jongens 12 jaar 1 deelnemer

Mill Vanderhaeghe
Mill zijn eerste reeks was super. De reeks was ietsje minder.
Toch heeft hij goud behaald op het West-Vlaams kampioenschap en 7de plaats in de open wedstrijd.

Meisjes 13-14 jaar 1 deelnemer.

Leonie D'Hulster.
Leonie was nog behoorlijk ontspannen voor haar wedstrijd. Dat kwam door een super voorbereiding. Maar toch lukte het niet om hetzelfde niveau te krijgen als op training.
Ze werd 5de op het West-Vlaams kampioenschap en 24ste in de open wedstrijd.

Meisjes 15-16 jaar 2 deelnemer.

De tweeling zusjes Ella en Noor Deboeuf.
Ella sprong een super mooie eerste reeks met dubbele hurksalto rugwaats. Maar de tweede reeks had meer schoonheid foutjes. Ze werd 4de op het West-Vlaams en 16de in de open categorie. Noor die altijd haar niveau verhoogt op wedstrijd, sprong 2 twee super reeksen.
Ze werd West-Vlaams kampioen en 5de in de open wedstrijd. Noor was dan ook super tevreden, het was de eerste medaille ooit.

Het was dan ook een super weekend .7 gymnasten zijn ook geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap.

Een dikke proficiat van alle tumbling trainers.