Koninklijke Ieperse Turnkring

Kleuter

Actie ten voordele van Senn Hubau

Senne Hubau is al meerdere jaren actief bij de Koninklijke Ieperse Turnkring. Hij traint er 10 uur per week o.l.v. tumblingtrainer Roland Olivier.
In juni werd Senne geselecteerd om deel te nemen aan de WAGC tumbling, de wereldkampioenschappen voor jongeren. Als jongste tumbler van de Belgische delegatie trekt hij van 13 t.e.m. 20 november naar Sofia in Bulgarije.
 
Om dit avontuur voor Senne en zijn trainer te kunnen financieren, nodigen we iedereen uit om te komen genieten van een overheerlijke BBQ met kinderanimatie (grime, visput, buttons maken, dansles...). Koop jij een winnend lotje ?  Dankzij de donatie van velen beschikken we over een grote prijzenpot.

Afvalhelden bij de Koninklijke Ieperse Turnkring

Naar jaarlijkse gewoonte nam de Afdeling recrea Toestelturnen Meisjes van de Koninklijke Ieperse Turnkring deel aan de grootschalige zwervuilopruimactie georganiseerd door de afvalintercommunale IVVO en de stad Ieper.

Enthousiaste gymnasten, ouders en trainers trokken hun zwerfvuilplunje aan en maakten de buurt rondom de Zuiderring, de aanpalende voetbalvelden en het hoornwerk van A’pen tot aan het voormalig openluchtzwembad, zwerfvuilvrij. Zo’n 30 afvalzakken werden gevuld. Geen gracht was te diep noch te ver voor onze acrobaten. Weggeworpen flessen, blikken; snoeppapiertjes, autowrakonderdelen langs de Zuiderring, een schilderij, een poster, véél plastiekverpakking, kastickets, boodschappenlijstjes, papieren zakdoeken, sluikstort, opvallend véél bananenschillen, …. alles werd gretig opgeruimd.
 

Chapeau aan onze deelnemers! De teamspirit werd opnieuw aangesterkt én een deel van onze mooie stad ligt er opnieuw proper bij !

Algemene repetitie Turnfeest 28 april 2018

12u00-12u20 TTJ
12u20-12u40 Basis Gym Benjamins
12u40-13u00 Basis Gym Miniemen
13u00-13u20 Basisgym Pupillen meisjes
13u20-13u40 Welpen 4 jaar
13u40-14u00 Welpen 3 jaar
14u00-14u20 TTM Recrea
14u20-14u40 Basis Gym Scholieren meisjes
14u40-15u00 Basis Gym Juniores/Seniores
15u00-15u20 Demo
15u20-15u40 Basis Gym jongens
15u40-16u00 Trampoline
16u00-16u20 Tumbling Recrea -12 jaar
16u20-16u40 Tumbling Recrea +12 jaar
16u40-17u00 TTM +12 jaar
17u00-17u20 TTM 9-10 jaar
17u20-17u40 TTM I
17u40-18u00 Tumbling C lager en instap
18u00-18u20 Tumbling C middelbaar en AB
18u20-18u30 Slotnummer

We zetten toestellen klaar vanaf 8u ’s morgens. Wie een handje wil bijsteken is meer dan welkom. We verwelkomen onze helpende handen met koffiekoeken op zaterdagochtend voor de opzet van de zaal.

ALLE KIT-TUMBLERS A EN B BEKLIMMEN HET WEST-VLAAMS PODIUM !

Op 16 en 17 februari stond het West-Vlaams kampioenschap tumbing A- en B-niveau op het programma. De Koninklijke Ieperse Turnkring stuurde 2 B-tumblers en 3 A-tumblers naar Eeklo.

Op zaterdag mochten de B-niveaus hun kunnen demonstreren… daar moesten we jammer genoeg Warre Devoldere, in principe vaste klant voor de titel van West-Vlaams kampioen missen. Ook Nathan Hoflack en Camille Alliet moesten forfait geven. Enkel Ine Cloet en Felix Vandelanootte waren er om ons verlangen naar West-Vlaamse kampioenen bij KIT te vervullen.

Voor de middag trad Ine Cloet aan bij de meisjes B-18 jaar. Ze sprong super knappe reeksen en mocht het hoogste schavotje beklimmen… Trainer Roland Olivier alvast fier als een gieter op zijn golden girl !

Het was nog wachten tot de vooravond om de groep B 13-14 jaar jongens met onze 13-jarige Felix Vandelanootte aan het werk te zien. Zijn eerste reeks was niet helemaal volgens wens, maar Felix herpakte zich en toverde vervolgens megabangelijke sprongen op de baan. Ook Felix mag zich vanaf nu de nummer 1 van West-Vlaanderen noemen.

De KIT-tumblers A-niveau waren voltallig aanwezig op zondag. Zowel Camille Vandenbroucke, als Senne Hubau en Gianni De Drijver moesten het als 13-jarigen opnemen in categorieën waarin 13- en 14-jarigen gemengd worden.

De KIT-boys mochten reeds over de middag strijden voor een podiumplekje. Beiden streden om hetzelfde plekje : West-Vlaams kampioen worden. Het werd een verbeten strijd waarbij ze beiden in een eerste reeks onder hun kunnen presteerden en beiden zich herpakten om alsnog het de mooiste plekjes op het podium voor KIT te reserveren. Senne brengt goud mee, Gianni kreeg een zilveren medaille om.

Het weekend was al goed met de teller op 3 West-Vlaamse kampioenen, Camille Vandenbroucke was dan ook gretig om er daar nog eentje bij te doen. Niettegenstaande ze nog heel onzeker is, daar ze nog maar sinds een maandje terug volop kan trainen. Ze sprong heel strakke reeksen en verdiende het dan ook dubbel en dik om West-Vlaams kampioene te worden.

Kort : 5 KIT-tumblers = 4 West-Vlaamse kampioenen + 1 vice-West-Vlaams kampioen = Bij de Koninklijke Ieperse Turnkring zijn ze supergoed bezig !

Alle KIT-tumblers beklimmen het podium op het West-Vlaams kampioenschap B-niveau !

Op zaterdag 3 maart stuurde de Koninklijke Ieperse Turnkring 4 B-tumblers naar Petegem a/d Leie, waar net geen 200 gymnasten de pannen van het dak sprongen.
Bij de B-17 jaar meisjes traden drie KIT-toppertjes aan. De dames legden elkaar het vuur aan de schenen om de fel begeerde titel van West-Vlaams kampioen binnen te halen. Julie Deschamps mocht uiteindelijk het hoogste schavotje beklimmen met 2 tienden van een punt voorsprong op Ine Cloet, die de zilver plak omkreeg. Axenya Stylemans maakte het plezier compleet en zorgde voor een volledig KIT-podium ! 
Onze laatste, maar zeker niet de minste B-tumbler Warre Devoldere sprong voortreffelijke reeksen en is ook dit jaar terug de West-Vlaams kampioen B 13-14 jaar jongens !
De KIT-tumblers hebben dit seizoen al een aardig palmares bij elkaar geturnd. Warre en Julie brengen de teller op 5 West-Vlaamse kampioenen. Ester Delboo, Yulia Düll Dursin en Annemijn Woets kroonden zich reeds in januari tot West-Vlaams kampioen bij respectievelijk de C-11, de C-14 en de C-15 jaar meisjes. Ine zorgt ervoor dat we ondertussen 2 vice-West-Vlaamse kampioenen hebben. Felix Vandelanoote deed het haar al voor bij de C 11-12 jaar jongens. Axenya sluit aan bij Julie Lebon, die reeds 3de werd bij de C 11 jaar meisjes en brengt de 2de  bronzen medailles mee naar Ieper.
Tumbling instap goed bezig op hun 2de provinciale voorronde in Ingelmunster.

GESLAAGD KIT-CLUBKAMPIOENSCHAP

Op 11 mei 2019 nodigde de Koninklijke Ieperse Turnkring haar recreatieve en beginnende competitie gymnasten uit voor het jaarlijkse KIT-Clubkampioenschap. Het moment waarop elke turner eens kan tonen wat hij of zij geoefend heeft gedurende het seizoen.

Voor de middag demonstreerden de pupillen meisjes (5-6 jaar), de scholieren meisjes (11-12 jaar), de afdeling trampoline, de afdeling basisgym jongens, de recreatieve tumblers t.e.m. 13 jaar en de instappertjes van toestel turnen meisjes hun kunnen voor een enthousiast publiek. De meisjes toonden heel wat moois op hun toestellen. De trampoline springers leefden zich uit op de maxi- en mini-trampoline. De jongens showden stoere oefeningen aan de herenbrug en het rek, op de vloer en over de plint of mini-trampoline.

Na de middag was het de beurt aan de benjamins meisjes (7-8 jaar), de miniemen meisjes (9-10 jaar) en de juniores/seniores meisjes (+12 jaar) om prachtige oefeningetjes op de balk, de damesbrug, de sprong en de vloer te tonen. De instappers tumbling, de recreatieve en semi-competitie tumblers +13 jaar en de tumbling jongens produceerden knappe reeksen op de tumblingbaan, sprongen acrobatische elementen over de mini-trampoline en turnden een lange mat oefening.

Het publiek werd getrakteerd op spektakel ! Een opwarming o.l.v. tumblingtrainer Roland Olivier bezorgde de zaal al een ‘Fireball’. Een cocktail van lenigheid, kracht, acrobatie, evenwicht… op de diverse toestellen werd geserveerd. Schepen Patrick Benoot en schepen Yves Goudeseune waren maar al te graag van de partij om al dit moois te belonen met eremetaal.

Alle gymnasten kregen een kanjer van een medaille voor hun puike prestatie. Voor ons zijn jullie allemaal één voor één kampioenen ! En een dikke pluim voor onze trainers. Ze slaagden er weeral in om elke gymnast tonnen plezier te laten beleven en knappe oefeningen te turnen  !

Proficiat ook aan Kathy Laheye en An Cloet, zij zorgden voor een prima organisatie.