Koninklijke Ieperse Turnkring

Tumbling

Provinciale voorronde 1 AB tumbling

Zaterdag 28 januari B niveau

De eerste deelnemer was Warre Delaere en ook de enige deelnemer.De andere B gymnasten nemen op een andere datum deel.

Warre voelde zich goed en turnde 2 mooie reeksen en  behaalde een mooie 3de plaats in open klassement.

 

Zondag 29 januari A niveau.

In de voormiddag 3 deelnemers : Maja Bem , Maitë Platteau , Mill Vanderhaeghe.

Maitë was heel zenuwachtig, maar sprong toch twee behoorlijke reeksen. Ze werd 15de bij de 12j meisjes, op een 40 tal gymnasten.

Voor Maja was het haar eerste wedstrijd bij 11j meisjes. Ze was redelijk ontspannen en behaalde de 9de plaats met twee mooie reeksen.

Mill daarentegen was super zenuwachtig. Normaal gezien hij nog maar enkele maanden in de competitie zit en al direct turnde op het hoogste niveau 12 j A niveau . Hij behaalde de 8ste plaats.

 

In de namiddag 2 deelnemers: Leonie D'Hulster, Vic Depuydt. Allebei in de categorie 13-14 jaar.

Van Leonie weten we dat ze altijd wat last heeft van de zenuwen , zeker in de eerste wedstrijd van het seizoen. Ze kwam al direct ten val in haar eerste reeks maar in de tweede reeks daarentegen was ze goed. Ze werd 32ste bij de meisjes.

Vic die bij de jongens aantrad, turnde goed, zeler als  je weet dat hij nog maar enkele weken blessure vrij is . Alleen die dubbele salto rugwaarts ontbrak nog. Hij behaalde een mooie 3de plaats.

 

Dan was er nog een avondsessie met 2 deelnemers de tweelingzusjes : Noor en Ella Deboeuf bij de meisjes 15- 16 jaar.

In deze categorie zitten serieuze kleppers waardoor dat het hier moeilijk ging worden om podiumplaatsen te halen. Noor turnde heel mooi turnde maar had een val bij haar dubbele hoek rugwaarts. Toch behaalde ze nog de 12de plaats.

Ella die wat minder ervaring heeft op dit niveau  eindigde op een 15de plaats.

Een dikke proficiat aan alle deelnemers .

OpenTURNdag 29 aug 2020

De openTURNdag van de Koninklijke Ieperse Turnkring vzw ziet er dit jaar wat anders uit omdat we ons strikt houden aan de corona-maatregelen!

We zetten de deur open, maar enkel voor inschrijvingen en info.  

Proeflessen, rondleidingen en demo’s kunnen we dit jaar helaas niet aanbieden. 

Alle nodige info is terug te vinden op deze website, inschrijven wordt enkel nog online georganiseerd .

We volgen deze maatregelen:

·         Ingang via sporthal 2

·         Wachtrij wordt buiten georganiseerd

·         Inschrijvingen en info in cafetaria sporthal 2

·         Mondmasker verplicht

·         Betaling via bancontact of QR-code

Ticketverkoop Turnshow 2019

Op zaterdag 23  februari 2019 gaat onze jaarlijkse turnshow door met het thema ‘Er was eens’. Uw KIT-gymnast geeft in deze  show het beste van zichzelf  en laat,samen met zijn groep,zien wat hij/zij dit jaar al heeft geleerd. Hou dus zeker deze datum vrij. Anders dan vorige jaren, organiseren we dit jaar twee voorstellingen:

  • Een middagshow om 14.30u
  • Een avondshow om 19.00uu

Alle  gymnasten  treden  in  zowel  de  middagshow,  als  de  avondshow  op,  met uitzondering van de Welpen 3 en 4 jaar. De Welpen 3 en 4 jaar zullen enkel turnen in de middagshow. Meer info volgt later.

De ticketverkoop van de turnshow(zowel de middagshow als de avondshow)gaat door op zondag 27 januari 2019, tussen 9.00u-12.00u, in de Fenix. Net zoals vorig jaar worden alle tribuneplaatsen genummerd en verkopen we de tickets startend met de middelste tribune en vervolgens   de naastliggende tribunes. Om de ticketverkoop vlot te laten verlopen, vragen we om gepast geld mee te nemen (er zal enkel cash kunnen worden betaald).
Kaarten kosten 11 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen t.e.m.12 jaar. 

Zondag 27 januari is het enige moment dat er tickets zullen worden verkocht.

Trainingen

De training starten opnieuw vanaf maandag op 9 januari. Geniet nog van jullie vakantie!

Op 22 januari ging de eerste tumblingwedstrijd na lange tijd terug van start. De wedstrijd betrof er één voor het Instapniveau (I-niveau) en ging door in het oost-Vlaamse Zeveneken. Voor iedereen was het hun eerste wedstrijd ooit. 

Voor Milan Dodo was het snel afgelopen doordat hij de dag vooraf een berichtje kreeg van school dat hij in quarantaine moest. 

Lauren Hooghe had meer geluk, zij kon wel deelnemen aan de wedstrijd van I 9. Ze turnde een pracht wedstrijd zonder grote fouten en werd beloond met een gouden medaille. 

Daarna was het de beurt aan instap I10. Daar was Marie Depoverde pechvogel, ook zij moest in quarantaine. Toch konden hier vier gymnasten deelnemen. Maëlle Milleville, Liana Boone, Marthe Caulier en Alesia Vandelenotte. 

Maëlle turnde een mooie wedstrijd, hier en daar wat schoonheidsfoutjes maar haalde toch goud. Alesia startte met een minder hoge moeilijkheid, maar scoorde met haar afwerking, ook zij behaalde goud. Liana begon met een supermooie trampoline oefening, maar dan sloegen de zenuwen toe en gingen de oefeningen iets moeilijker, maar toch behaalde ze nog zilver. Marthe, die nog maar enkele maanden in de competitie turnt, miste nog wat ervaring en turnde daardoor met iets meer fouten, maar behaald brons. Haar inzet was super. 

De trainers zijn mega trots. 

KIT Tumbling C turnt in Vosselaar

Zaterdagmorgen 5 februari om iets voor 6 vertrokken de Tumbling C gymnasten en begeleiders richting Vosselaar en het vroeg opstaan is niet voor niets geweest.


De dag begon met de C13 en de C19+ meisjes. Bij de 13-jarige dames was heel wat moois te zien.
Juliette Gevers ging volop voor de moeilijke reeksen en miste nog wat afwerking. Ze werd knap 11de. Ook Louise Tiberghein sprong prachtig afgewerkte reeksen met misschien wel de mooiste fliks die we bij de 13-jarigen zagen. Ze liet wat puntjes liggen bij je landing en werd 18de.
Marthe Ameloot werd 35ste met reeksen die netjes waren, maar net iets minder dan hetgeen ze in de opwarming sprong. Volgende keer gewoon de wedstrijdstress aan de kant schuiven.
Ine Cloet heeft sinds vandaag al haar selectie voor het Vlaams op zak.Ze springt nog niet zoals we van haar gewoon zijn, maar die verdomde pijnlijke  pols weerhield haar niet om alsnog de 4de te eindigen.
Na de middag kwam Elise Gheysens bij de C12 tonen wat ze bijgeleerd heeft. 't was al heel wat strakker gesprongen dan vorige wedstrijd. Nog wat beter afwerken. Ondanks een 30ste plaats ligt ze op amper 3 puntjes van de 1ste plaats. 
En als laatste KIT-tumbler van de dag kregen we Lentel Verschaeve te zien bij de C-14 jaar meisjes.  De prachtig sprongen van de opwarming kon ze niet herhalen tijdens de wedstrijd? Wellicht is hier ook een beetje te veel stress de oorzaak... jij bent in mijn hoofd eentje die kan (moet) Vlaams kampioen worden, ga er voor Lentel!!!!
Over het algemeen kan gezegd worden da iedereen beter sprong dan vorige PV.
Als iedereen nog wat werkt aan de landing en de stress aan de kant kan zetten schuiven ze nog heel wat plaatsjes op in de ranking voor het Vlaams!