1. Mondmasker verplicht in al onze sportinfrastructuur, enkel tijdens het sporten mag deze uitgedaan worden!
  4. Tijdens indoortrainingen wordt opgeroepen dat ouders hun kinderen aan de deur afzetten en/of ophalen. We vragen dat er geen publiek aanwezig is tijdens de trainingen. Wachtende ouders kunnen desnoods terecht in de cafetaria van het zwembad!
  5. Tijdens indoorwedstrijden kan enkel de ouder(s) van jongeren onder 18 aanwezig zijn. Graag hier als club ook op te wijzen. Er wordt gevraagd dat de club CST scan uitvoert aan de aanwezige ouders.
    1. Dit aangezien verschillende werkingen door elkaar lopen.
    2. Dit aangezien verschillende werkingen in dezelfde ruimte plaatsvinden
  6. Voor outdoor wedstrijden/trainingen mag men nog publiek ontvangen volgens de geldende protocollen.

Met vriendelijke groeten,

Tom Nelissen​
Sportdienst

Vakantie

Van 1 juli tot 15 augustus is er geen turnen.
Vanaf 1 september starten de recreatieve groepen de werking seizoen 2018-2019.
Geniet van uw vakantie!

Viceminister-president Hilde Crevits feliciteert KIT

Viceminister-president van de vlaamse regering en Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits feliciteert de Koninklijke Iepers Turnkring vzw met haar 120ste verjaardag!

Kevin Deroo maakte een prachtige montage van wat er allemaal tijdens de repetities en achter de schermen van het turnfeest gebeurd.
Klik hier om het filmpje te zien.

VIERDE PV TTM C-NIVEAU

Op zaterdag 10-en 11 februari 2024 vond het West-Vlaams Kampioenschap plaats voor onze 11-en 17 jarige dames uit het C-niveau. Zaterdag mochten Laura Devoldere & Jana Ketels (C17) als eerste de spits afbijten. Beiden hebben ze een zeer goede wedstrijd achter de rug. Aan het toestel ‘sprong’ deed Laura voor het eerst terug haar tsukahara door. Ze toonde eveneens een nette grond-en balkoefening. Door deze knappe prestaties werd ze beloond met een eerste plaats op het West-Vlaams Kampioenschap. Jana ging aan sprong voor een beheerst element namelijk ‘half in half uit’. Ze turnde een dynamische barre-oefening met een perfecte handenstand. Door nervositeit viel ze enkele keren van de balk waardoor dit een enorme invloed had op haar eindresultaat. Ze werd 14e allround.

Op zondag mocht Hasse Menu (C11) het beste van zichzelf geven. Hasse turnde gedurende heel de wedstrijd stabiele en verzorgde oefeningen. Ze scoorde een top-score aan balk zonder enige vallen. Eveneens aan grond kon ze de jury bekoren met haar sierlijkheid en enthousiasme. Hasse werd verdiend beloond met een eerste plaats op het West-Vlaams Kampioenschap.

We sluiten het weekend af met twee Kampioenen, fiere gymnasten en trotse trainers!

Vlaams kampioenschap TTJ 2023

Wat een mooie afsluiter van het wedstrijdseizoen voor onze jongste gymnasten TTj!

Op zaterdag 29 april en zondag 30 april 2023 vond te Izegem het 3e PV voor I-niveau plaats en het Vlaams Kampioenschap voor A- en B-niveau.

Jean Gomes, Louis Thomas en Naud Goudeseune (I9) behaalden op hun 3e PV in het I-niveau een gouden medaille.

Mattéo Claerhout kreeg een zilveren en Hannes Balcaen (I10) een bronzen medaille mee naar huis.  Eli Desmarets kon jammer genoeg niet deelnemen door een blessure.

Voor onze B11-jongens was er het Vlaams Kampioenschap en zij turnden een wedstrijd om trots op te zijn.  Ferre Debyser werd knap 6e en verzekerde zich hierbij van een plaats op het Belgisch Kampioenschap in Libramont eind mei.

Yakym Teteria werd 21e en deed hiermee 8 plaatsen beter dan de vorige wedstrijd (31 deelnemers).

Arno Peel vertegenwoordigde KIT dan weer bij de TTJ B 13-14 jaar. Na mooie oefeningen aan sprong, brug en rek vertoefde Arno rond de 12e-13e plaats. Een val aan vloer en 3 aan paard met bogen hypothekeerden zijn positie. Hij sloot de wedstrijd af met een puike ringoefening. In het klassement werd het de 20ste plaats.

Wout Denul turnde tegen doktersadvies toch het Vlaams Kampioenschap bij B 15-16 jaar. Een beenvliesontsteking in het scheenbeen speelde hem parten. de wedstrijd was dan ook niet echt geslaagd te noemen. Wout eindigde 25ste.