Koninklijke Ieperse Turnkring

Kleuter

Zilver en brons op Vlaams kampioenschap B-niveau toestelturnen voor KIT Ieper!

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei vond het Vlaams kampioenschap toestelturnen meisjes (B-niveau) plaats in Lauwe.

Op zaterdagvoormiddag trokken de allerjongsten naar het Vlaams kampioenschap: Oona, Jana en Ariana (B10). Ze behaalden met hun team de bronzen medaille, ze werden individueel respectievelijk 14de, 17de en 22ste. Ze turnden alle 3 heel erg netjes, helaas waren hier en daar wat foutjes aanwezig in hun oefeningen.

Op zaterdagavond turnden Ellen en Anouk (B16+). Ellen werd knap 2de met slechts 0.35 verschil. Anouk kwam op het laatste toestel ten val waarbij ze de wedstrijd moest stopzetten. We hopen haar volgend seizoen helemaal in orde terug te zien.

Op zondag voormiddag was Nine (B14) aan de beurt, ze startte prima aan balk en grond, helaas had ze pech aan sprong en barre. Ze eindigde op plaats 11.

Op zondag middag kwamen Juliette en Sara (B-11) in actie. Deze meisjes kwamen in een hele sterke reeks terecht. Ondanks enkele kleine foutjes werden ze knap 11de en 16de.

Ellen, Anouk, Juliette en Sara behaalden hun selectie voor het Belgisch kampioenschap.

Vlaams kampioenschap I niveau Tumbling 24 april 2022 in Hulshout

Twee geselecteerden bij I 9 jaar: Lauren Hooghe, Milan Dodo.

Al meteen slecht nieuws voor Milan. Bij wat vlieg en stuntwerk thuis ten val gekomen arm in het gips. Dus geen Vlaams kampioenschap voor Milan. Spijtig want zeker podiumkandidaat gezien hij al twee voorrondes gewonnen had.

Lauren kon wel deelnemen aan de wedstrijd. Maar ze maakte al direct al een grote fout in haar lange mat oefening. Op de grote trampoline ging het ook niet zo vlot. Haar tumbling reeksen waren wel super zoals we gewoon zijn van Lauren. Het was een pechdag voor haar. Zonder die fouten zeker een kans om een podiumplaats te bemachtigen want in de drie voorrondes zat zij altijd in de top drie en bereikte zelfs een keer de eerste plaats.

In de namiddag kwamen de I 10 jaar aan de beurt.

Waaronder twee geselecteerden: Alessia Vandelanotte , Maelle Milleville.

Ze sprongen allebei een mooie wedstrijd, zonder grote fouten. Ze werden respectievelijk 18de en 23ste .

Vlaams kampioenschap A-B niv. tumbling 30 april 2022

Voor het Vlaams kampioenschap B niv tumbling hadden 5 KIT-gymnasten zich kunnen kwalificeren: Warre Delaere, Felix Vandelannoote, Elise Denis, Anne Kint, Camille Vandenbroucke.

Warre moest de spits afbijten, hij sprong twee mooie reeksen en kon de zilveren medaille in beslag nemen. Felix, de volgende in lijn, was topfavoriet om goud te halen omdat hij alle voorrondes al had gewonnen. Hij hield zijn zenuwen in bedwang en behaalde de eerste plaats. Elise daarentegen sprong mooie reeksen, maar de concurrentie was heel sterk. Behaalde toch de 12 plaats.

In de avond wedstrijd kwamen Anne en Camille in actie. Anne moest in haar eerste reeks eindigen met een streksalto met anderhalve schroef, maar turnde een volledige schroef. Ik zei tegen haar geen probleem, spring je anderhalve schroef in de volgende reeks. Maar dat deed ze niet en sprong door de zenuwen weer een streksalto met volledige schroef. Hierdoor realiseerde ze een nulsprong voor die tweede reeks met maar een 24ste plaats. Camille kon wel haar zenuwen in bedwang houden. Ze sprong twee mooie reeksen met een hoge moeilijkheidsgraad. Ze werd beloond met de derde plaats, dus nog een bronzen medaille.

Een super Vlaams Kampioenschap dus met 1 maal goud, 1 keer zilver en 1 maal brons.

De zondag 1 mei 2022 was het de beurt aan het A niveau.

Hier konden 3 gymnasten zich kwalificeren: Leonie D'Hulster, Vic Depuydt, Senne Hubau.

Senne kon niet deelnemen door een kwetsuur opgelopen op school. Een spijtige zaak als je weet dat hij de laatste voorronde nog als eerste eindigde in de open competitie .

Leonie was wel fit om deel te nemen en turnde een van haar mooiste wedstrijden. Ze mist wat moeilijkheid om aanspraak te maken op een medaille en behaalde de 9de plaats.

Vic was vastberaden om het goed te doen. Na de eerste reeks die goed was stond hij op plaats 6. De tweede reeks was iets minder afgewerkt en hij eindigde op de 8ste plaats.

Al bij al een super mooi tumbling weekend. En nu nog hopen op veel selecties voor het Groot Belgisch kampioenschap.

2 Vlaamse kampioenen Tumbling A- en B-niveau!

In het weekend van 6 en 7 mei vond in Essen het Vlaams kampioenschap tumbling voor A -en B-niveau plaats.

Op zaterdag 6 mei nam KIT deel aan het B-niveau.

De opvallendste uitslagen kwamen van Camille Vandenbroucke en Felix Vandelannoote.
Ze behaalden allebei goud. Camille bij de 17 jarige meisjes en Felix bij de jongens +17 jaar.
Mooie prestatie want voor beiden eerste overwinning dit seizoen.

Andere uitslagen B niveau zijn :
Warre Delaere de 8ste plaats bij 13-14 jarige jongen
Maëlle Milleville 14de en Alessia Vandelanotte 15de plaats bij 11 jarige meisjes.

Zondag 7 mei vond het A niveau plaats.

Maja Bem behaalde de 16de plaats bij 11 jarige meisjes.
Maite Platteau behaalde 22ste plaats bij 12 jarige meisjes
Mill Vanderhaeghe behaalde de 4de plaats net geen medaille bij 12 jarige jongens.
Noor Deboeuf behaalde 11de plaats bij 15-16 jarige meisjes.

Dikke proficiat aan iedereen.

Week van de official

Van 1 tot 10 oktober 2021  zetten we onze, juryleden in de bloemetjes. Want zonder officials, geen wedstrijden.

De Week van de Official is een initiatief vanuit 40 Vlaamse sportfederaties en wil respect en waardering tonen voor de wekelijkse inzet van de officials in Vlaanderen. Tijdens deze week organiseren sporters en sportclubs heel wat acties en initiatieven. Want in elke sportclub in Vlaanderen verdienen ook de officials het om even in de spotlights te staan.

​​De aanwezigheid van een official wordt vaak als vanzelfsprekend gezien, maar toch zijn het – net als de sporters en (andere) vrijwilligers binnen de sportclub – mensen met een passie voor sport die in hun vrije tijd paraat staan. Het is niet altijd gemakkelijk om deze taak op te nemen. Daarom geven we hen met plezier een duwtje in de rug én zeggen we een welgemeende dankjewel!

​Doe mee en deel jullie acties via #bedanktscheids en/ of #bedanktjury!

Jana Bryon West-Vlaams kampioene TTM B-niveau

In het weekend 18-19 februari trokken de jongste meisjes TTM B-niveau naar Brugge voor hun eerste wedstrijd. Wat een start! Jana Bryon (B11) werd meteen beloond voor haar harde werken met de West-Vlaamse titel! Ook allround werd ze eerste! Oona Debruyne (B11) kende heel wat pech aan balk. Ariana Costa (B11) turnde netjes, maar zij liet heel wat punten liggen aan brug en balk. Deze meisjes werden alsnog 14de en 27ste op de 50 deelnemende gymnasten.
Juliette Vlaemynck (B12) turnde een zeer stabiele wedstrijd, alleen aan het laatste toestel ging het wat mis met een val aan vloer. Sara Guaillas Calva (B12) had dan weer wat pech aan barre en balk. Toch eindigden deze dames binnen de top 10 van West-Vlaanderen.
Samengevat was deze eerste wedstrijd een topprestatie van Jana, de andere vier dames zullen de volgende wedstrijd zeker bewijzen dat het nog beter kan!