Koninklijke Ieperse Turnkring

Beste bezoeker van onze sportinfrastructuur,

Sedert 26 november zijn er nieuwe maatregelen van kracht voor onze accommodatie.

Gezien de snelle opeenvolging van maatregelen geven we hieronder een kort overzicht:

  1. Mondmasker verplicht in al onze sportinfrastructuur, enkel tijdens het sporten mag deze uitgedaan worden!
  2. Dragen van mondmasker is verplicht vanaf 10 jaar
  3. In kleedkamers geldt volgende maatregelen:
    1. Beperk uw tijd (max. 15 minuten)
    2. Mondmasker verplicht uitgezonderd tijdens het douchen
    3. CO2 meter (infrastructuur  met CO2 meters)
      1. >900 ppm (max. ventilatie venster, deur openzetten,…)
      2. > 1200 ppm verwittig de zaalwachter
  4. Tijdens indoortrainingen wordt opgeroepen dat ouders hun kinderen aan de deur afzetten en/of ophalen. We vragen dat er geen publiek aanwezig is tijdens de trainingen. Wachtende ouders kunnen desnoods terecht in de cafetaria van het zwembad!
  5. Tijdens indoorwedstrijden kan enkel de ouder(s) van jongeren onder 18 aanwezig zijn. Graag hier als club ook op te wijzen. Er wordt gevraagd dat de club CST scan uitvoert aan de aanwezige ouders.
    1. Dit aangezien verschillende werkingen door elkaar lopen.
    2. Dit aangezien verschillende werkingen in dezelfde ruimte plaatsvinden
  6. Voor outdoor wedstrijden/trainingen mag men nog publiek ontvangen volgens de geldende protocollen.

Alle info en algemene maatregelen kun je terugvinden op https://www.sport.vlaanderen/sporten-in-tijden-van-corona/

Met vriendelijke groeten,

Tom Nelissen​  
Sportdienst

Vakantie

Van 1 juli tot 15 augustus is er geen turnen.
Vanaf 1 september starten de recreatieve groepen de werking seizoen 2018-2019.
Geniet van uw vakantie!

Video: achter de schermen van het turnfeest

Kevin Deroo maakte een prachtige montage van wat er allemaal tijdens de repetities en achter de schermen van het turnfeest gebeurd.
Klik hier om het filmpje te zien.

Vlaams kampioenschap I niveau Tumbling 24 april 2022 in Hulshout

Twee geselecteerden bij I 9 jaar: Lauren Hooghe, Milan Dodo.

Al meteen slecht nieuws voor Milan. Bij wat vlieg en stuntwerk thuis ten val gekomen arm in het gips. Dus geen Vlaams kampioenschap voor Milan. Spijtig want zeker podiumkandidaat gezien hij al twee voorrondes gewonnen had.

Lauren kon wel deelnemen aan de wedstrijd. Maar ze maakte al direct al een grote fout in haar lange mat oefening. Op de grote trampoline ging het ook niet zo vlot. Haar tumbling reeksen waren wel super zoals we gewoon zijn van Lauren. Het was een pechdag voor haar. Zonder die fouten zeker een kans om een podiumplaats te bemachtigen want in de drie voorrondes zat zij altijd in de top drie en bereikte zelfs een keer de eerste plaats.

In de namiddag kwamen de I 10 jaar aan de beurt.

Waaronder twee geselecteerden: Alessia Vandelanotte , Maelle Milleville.

Ze sprongen allebei een mooie wedstrijd, zonder grote fouten. Ze werden respectievelijk 18de en 23ste .

Vlaams kampioenschap A-B niv. tumbling 30 april 2022

Voor het Vlaams kampioenschap B niv tumbling hadden 5 KIT-gymnasten zich kunnen kwalificeren: Warre Delaere, Felix Vandelannoote, Elise Denis, Anne Kint, Camille Vandenbroucke.

Warre moest de spits afbijten, hij sprong twee mooie reeksen en kon de zilveren medaille in beslag nemen. Felix, de volgende in lijn, was topfavoriet om goud te halen omdat hij alle voorrondes al had gewonnen. Hij hield zijn zenuwen in bedwang en behaalde de eerste plaats. Elise daarentegen sprong mooie reeksen, maar de concurrentie was heel sterk. Behaalde toch de 12 plaats.

In de avond wedstrijd kwamen Anne en Camille in actie. Anne moest in haar eerste reeks eindigen met een streksalto met anderhalve schroef, maar turnde een volledige schroef. Ik zei tegen haar geen probleem, spring je anderhalve schroef in de volgende reeks. Maar dat deed ze niet en sprong door de zenuwen weer een streksalto met volledige schroef. Hierdoor realiseerde ze een nulsprong voor die tweede reeks met maar een 24ste plaats. Camille kon wel haar zenuwen in bedwang houden. Ze sprong twee mooie reeksen met een hoge moeilijkheidsgraad. Ze werd beloond met de derde plaats, dus nog een bronzen medaille.

Een super Vlaams Kampioenschap dus met 1 maal goud, 1 keer zilver en 1 maal brons.

De zondag 1 mei 2022 was het de beurt aan het A niveau.

Hier konden 3 gymnasten zich kwalificeren: Leonie D'Hulster, Vic Depuydt, Senne Hubau.

Senne kon niet deelnemen door een kwetsuur opgelopen op school. Een spijtige zaak als je weet dat hij de laatste voorronde nog als eerste eindigde in de open competitie .

Leonie was wel fit om deel te nemen en turnde een van haar mooiste wedstrijden. Ze mist wat moeilijkheid om aanspraak te maken op een medaille en behaalde de 9de plaats.

Vic was vastberaden om het goed te doen. Na de eerste reeks die goed was stond hij op plaats 6. De tweede reeks was iets minder afgewerkt en hij eindigde op de 8ste plaats.

Al bij al een super mooi tumbling weekend. En nu nog hopen op veel selecties voor het Groot Belgisch kampioenschap.

Week van de official

Van 1 tot 10 oktober 2021  zetten we onze, juryleden in de bloemetjes. Want zonder officials, geen wedstrijden. 

De Week van de Official is een initiatief vanuit 40 Vlaamse sportfederaties en wil respect en waardering tonen voor de wekelijkse inzet van de officials in Vlaanderen. Tijdens deze week organiseren sporters en sportclubs heel wat acties en initiatieven. Want in elke sportclub in Vlaanderen verdienen ook de officials het om even in de spotlights te staan.

​​De aanwezigheid van een official wordt vaak als vanzelfsprekend gezien, maar toch zijn het – net als de sporters en (andere) vrijwilligers binnen de sportclub – mensen met een passie voor sport die in hun vrije tijd paraat staan. Het is niet altijd gemakkelijk om deze taak op te nemen. Daarom geven we hen met plezier een duwtje in de rug én zeggen we een welgemeende dankjewel!

​Doe mee en deel jullie acties via #bedanktscheids en/ of #bedanktjury!