Koninklijke Ieperse Turnkring

Clubkampioenschappen op 18 februari 2017

Zaterdag 18 februari gaan de clubkampioenschappen door in sporthal 1 en de turnzaal. Dit is een recreatieve wedstrijd waar de leden binnen hun groep tegen elkaar turnen met oefeningen die ze tijdens hun ‘turncarrière’ hebben geleerd.
Om alles goed te laten verlopen vragen we om volgende zaken in acht te nemen.

Uurregeling:

Voormiddag voor 
- Welpen 4 jaar
- Pupillen meisjes
- Trampoline
- TTM starters
- Tumbling 1 – 2 – 3
- TTJ
zij zijn aanwezig om 9u00 voor de opwarming, wedstrijd start om 9u30.

- scholieren/juniores/seniores meisjes
zij zijn aanwezig om 11u00 voor de opwarming, wedstrijd start om 11u30

Prijsuitreiking om 12u30.

Namiddag voor:
- Benjamins meisjes
- Pupillen/benjamins/scholieren jongens
- Tumbling 3 – 4 – 5
Zij zijn aanwezig om 13u00 voor de opwarming, wedstrijd start om 13u30

- Miniemen meisjes
Zij zijn aanwezig om 14u30 voor de opwarming, wedstrijd start om 15u00

Prijsuitreiking om 17u00.

Gelieve te turnen in het club T-shirt.

Om 7u30 wordt het turnmateriaal geplaatst. Hiervoor zoeken we nog helpende handen om alles tegen 8u45 klaar te hebben. Alle papa’s, mama’s ,… zijn welkom om te helpen.

Succes aan iedereen.

Corona update 3 december 2021

De corona-maatregelen werden weer aangepast. Hierbij een update:

  • Gymnasten vanaf 6 jaar moeten een mondmasker dragen in de turnhal. Om te turnen mag het afgezet worden.
  • Voel je je ziek? Kom dan niet trainen en verwittig de hoofdtrainer.
  • Ben je in quarantaine (bijvoorbeeld via school)? Kom dan niet trainen en verwittig de hoofdtrainer.
  • Tijdens indoortrainingen wordt opgeroepen dat ouders hun kinderen aan de deur afzetten en/of ophalen. We vragen dat er geen publiek aanwezig is tijdens de trainingen.
  • Volg de algemene hygiëneregels strikt op.

De 'medailleoogst' 2016

In de loop van het turnseizoen 2016 behaalden de competitieploegen van KIT liefst 21 medailles. 21 medailles die mooi verdeeld zijn in 7 gouden, 7 zilveren en 7 bronzen medailles.
Onze tumblingafdeling was de grote slokop. Zij sleepten immers 16 medailles in de wacht. De overige 5 medailles werden verdiend door het ToestelTurnen Meisjes (TTM).

Toestelturnen Meisjes

1. Goud provinciaal voor Marie Torrez.
2. Zilver provinciaal voor Marthe Milleville en Sophia Prouvoost.
3. Brons voor Emmy Delporte.
en dan was er nog goud op de Vlaamse Kampioenschappen voor Marie Thorrez.

Tumbling

1. Goud provinciaal voor Tabita Malfait, Lene Verbeke, Warre Devoldere, Marie Lampaert en Julie Deschamps.
2. Zilver provinciaal voor Yulia Düll Dursin, Axenya Stylemans, Thies Van Laethem en Ine Cloet.
3. Brons voor Romie Decroix, Bauke Leire en Ciel Verbeke.

en dan was op de Vlaamse Kampioenschappen nog zilver voor Julie Deschamps, brons voor Bauke Leire. Op de Belgische Kampioenschappen mochten zowel Warre Devoldere en Julie Deschamps fier op het podium staan met een bronzen medaille.

Op de recreatieve wedstrijden en instapwedstrijden behaalden tal van gymnasten een gouden, zilveren of bronzen brevet en noteerden we mooie sportieve prestaties van de competitiegroep Toestelturnen Jongens.We zijn benieuwd of deze KIT-prestaties in 2017 verbeterd kunnen worden. 

De B-tumblers hebben hun eerste wedstrijddag achter de rug in het verre Herentals.

Warre Devoldere mocht de spits afbijten en deed dat goed ! Hij werd 5de, jammer genoeg sprong hij in zijn eerste reeks een schroef terwijl dit sinds dit jaar een saltoreeks moest zijn en daar trokken ze 1.1 punt af. Super spijtig ! Had hij zijn reeksen in omgekeerde volgorde gesprongen was hij 2de geworden. Zelfs met deze aftrek sprong Warre nog het minimum voor selectie Vlaams... 
Net voor de middag kwamen de dames 15 en 16 jaar in actie...
Bij de 15-jarigen mochten we genieten van Elly Delaplace, eind vorig seizoen de overstap van AGD naar tumbling gemaakt en voor haar dus een eerste tumblingwedstrijd met de bijhorende stress voor het onbekende. Haar eerste reeks sprong ze goed, bij de tweede reeks viel ze echter. Elly eindigde 13de en komt minder dan een punt tekort om het minimum voor het Vlaams te springen. Dus de volgende keer met gelukte reeksen springt ze zeker het selectieminimum !
Bij de 16-jarigen hebben we 3 dames : Julie Deschamps - Ine Cloet en Axenya Stylemans...
Axenya Stylemans sprong in de opwarming straffe reeksen, tijdens de wedstrijd lukte het echter niet om dit ter herhalen. De eerste reeks miste een eindsalto, de 2de reeks werd volledig gesprongen, doch met te weinig snelheid. Ze werd 12de en sprong net het minimum niet.
Ine Cloet sprong zonder probleem 2 reeksen door... De eerste reeks was ok, maar kan ze properder, in haar tweede reeks sprong ze voor het eerst 5 tempsalto's en deze waren keistrak ! Ze rondde echter af met een 'mottige' gehurkte salto... ze werd 7de en sprong ruim het minimum voor het Vlaams en kan dus nog meer punten sprokkelen als ze een volgende wedstrijd voor een schroef gaat en de landing nog eens aanpakt.
Bij Julie Deschamps kregen we te zien wat we van haar verwachten... 2 superreeksen ! Ze werd 2de en we zien haar dus zowel Vlaams als Belgisch springen !
Yulia Düll Dursin sprong na de middag bij de meisjes B-13. Ze werd 6de, sprong het minimum en is dus ook al zeker van deelname aan het Vlaams !
Nathan Hoflack moest wegens ziekte forfait geven.

De jongste B-tumblers sprongen ook hun wedstrijd in Herentals : Camille Vandenbrucke werd 15de & Mirthe Serroels 27ste.Bbeide dames springen ruimschoots de selectienorm voor de categorie B11-12 jaar meisjes. Er waren 60 deelnemers, waarvan een groot deel al een jaartje ouder is en dus al een jaartje langer B-niveau springt. We zijn dus supertrots op hun prestatie ! 

Ook Senne Hubau heeft zijn eerste wedstrijd bij de A's achter de rug. Hij werd 6de !!! Als 11-jarige in een groep met 11 & 12 - jarige tumblers... das niet mis!

Belangrijke info omtrent turnfeest ‘Cirque de la Gym’

Beste ouder,

Op zaterdag 7 maart 2019 gaat onze jaarlijkse turnshow door met het thema ‘Cirque de la Gym’. Alle KIT-gymnasten, ook die van jou, geven in deze show het beste van zichzelf. Hou dus zeker deze datum vrij. Het wordt een heel drukke dag:

  • In de voormiddag houden we een generale repetitie
  • Een middagshow om 14u30
  • Een avondshow om 19u.

Alle gymnasten treden in zowel de middagshow, als de avondshow op, met uitzondering van de Welpen 3 en 4 jaar. De Welpen zullen enkel deelnemen aan de middagshow.

De ticketverkoop van de turnshow (zowel voor de middagshow als voor de avondshow) gaat door op zondag 2 februari 2020 tussen 9u-11u in de cafetaria van Sporthal 2. Net zoals vorig jaar, worden alle tribuneplaatsen genummerd en verkopen we de tickets startend met de middelste tribune en vervolgens de naastliggende tribunes. Om de ticketverkoop vlot te laten verlopen, vragen we om gepast geld mee te nemen (er zal enkel cash kunnen worden betaald). Kaarten kosten 11 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen t.e.m. 12 jaar. Zondag 2 februari is het enige moment dat er tickets zullen worden verkocht.

Meer info over onze turnshow kan je volgen via onze facebookpagina of via onze website. Voor vragen over de outfit, de haartooi, enz. kunnen jullie bij de trainer van jullie groep terecht.

Ten slotte zoeken we enkele enthousiastelingen die graag een handje meehelpen. Zin om aan de kostuums te helpen naaien, steek je graag een handje toe achter de bar, wil je ons helpen met de zaal klaar te zetten, ...? Laat ons dat dan zeker weten via de trainer van jouw gymnast. Jouw hulp is meer dan welkom!

We hopen jullie allemaal tegen te komen in onze ‘circustent’ op 7 maart en danken jullie al bij voorbaat voor jullie hulp en enthousiasme.

Het bestuur & het trainerscorps

Pasta Deluxe - @home editie

UITGESTELD !

Gezien de huidige maatregelen, hebben wij beslist om het pasta-evenement met afhaling op 21 november voor onbepaalde tijd uit te stellen.  Wij willen ons met de club strikt aan alle regels houden en laten de gezondheid van eenieder primeren.

We willen u danken voor uw eventuele bestelling en laten u weten dat uw bestelling behouden kan blijven tot het evenement opnieuw wordt gepland.  Zodra een nieuwe datum beschikbaar is, zullen wij hierover communiceren.

Dank voor uw steun! #tousensemble

 


November zou november niet zijn zonder onze jaarlijkse Pasta-avond. Deze editie doen we dat net ietsje anders. Dit jaar organiseren we die pasta-avond namelijk gewoon… vanuit jullie eigen stek

Laat je verbluffen door onze rijkelijke spaghettisaus (zowel vegetarische als gewone saus): 7 EUR voor een halve kilo saus, 12 EUR voor een kilo saus. Verwacht je aan een bom van smaken, met een groenterijke saus die met liefde wordt bereid door een top chef.

En zoals het een ware spaghettiavond betaamt, voorzien we bijpassende wijnen. Onze sommelier biedt drie excellente wijnen aan, nauwkeurig geselecteerd voor bij de pastasaus.  Een kleurrijke beschrijving van de wijnen vind je onderaan*. Prijzen voor de rode wijn en de cava komen op 11 EUR per fles, of 64 EUR voor een karton van zes flessen. De witte wijn verkopen we aan 9 EUR, met 52 EUR voor een karton van zes flessen. 

Bestellingen kunnen doorgegeven worden tot en met 15 november.  Vergeet niet je bestelling te bevestigen door te klikken op de link in de bevestigingsmail.  Doe je dat niet, dan krijgen wij de bestelling niet door.

Betalen doe je bij afhaling, dat kan met de bankkaart of cash.

Bereid je alvast voor op een culinair genot, maar dan vanuit je eigen bubbel



WIjnen

CAVA PUPITRE ‘BRUT NATURE’: Dit is een bijzondere en elegante cava. De langzame gisting die hij doormaakt, zorgt voor een fijne en aanhoudende pareling. In de mond zorgen stuivende aroma’s van groene appel en citrus voor een strak mondgevoel, terwijl de afdronk eerder rijp en complex is. Dit topproduct is ideaal als aperitief voor nu of voor tijdens de feestdagen.

AZIENDA DISSEGNA PINOT GRIGIO 2019, DOC FRIULI (100% Pinot Grigio): Deze biologisch verbouwde Pinot Grigio is loepzuiver en elegant.  Deze prachtige wijn geeft veel expressie in de neus met aroma’s van steenfruit, bloesem en een puntje kruidigheid. In de mond is hij sappig en zacht. Het is een lekkere wijn als aperitief, maar ook bij risotto met champignons of bij een lekker stukje gebakken vis.

TENUTA DI TAVIGNANO, CERVIDONI ROSSO PISCENO 2018 DOC MARCHE – ROSSO PISCENO (70% Montepulciano – 30% Sangiovese): Dit is een heerlijke rode wijn uit de Marken.  Zacht en kruidig, fruitig en krachtig; deze wijn heeft het allemaal. De wijn heeft een intens robijnrode kleur, met in de neus aroma’s die doen denken aan maraschinokers, pruimenconfituur en een puntje kruidigheid en specerijen.  Zacht en soepel mondgevoel met zijdezachte tannines en een fijne afdronk. De wijn is een mooie begeleider bij pastaschotels op basis van tomatensaus en bereidingen met rood vlees.