Koninklijke Ieperse Turnkring

Trainingen

De training starten opnieuw vanaf maandag op 9 januari. Geniet nog van jullie vakantie!

Op 22 januari ging de eerste tumblingwedstrijd na lange tijd terug van start. De wedstrijd betrof er één voor het Instapniveau (I-niveau) en ging door in het oost-Vlaamse Zeveneken. Voor iedereen was het hun eerste wedstrijd ooit. 

Voor Milan Dodo was het snel afgelopen doordat hij de dag vooraf een berichtje kreeg van school dat hij in quarantaine moest. 

Lauren Hooghe had meer geluk, zij kon wel deelnemen aan de wedstrijd van I 9. Ze turnde een pracht wedstrijd zonder grote fouten en werd beloond met een gouden medaille. 

Daarna was het de beurt aan instap I10. Daar was Marie Depoverde pechvogel, ook zij moest in quarantaine. Toch konden hier vier gymnasten deelnemen. Maëlle Milleville, Liana Boone, Marthe Caulier en Alesia Vandelenotte. 

Maëlle turnde een mooie wedstrijd, hier en daar wat schoonheidsfoutjes maar haalde toch goud. Alesia startte met een minder hoge moeilijkheid, maar scoorde met haar afwerking, ook zij behaalde goud. Liana begon met een supermooie trampoline oefening, maar dan sloegen de zenuwen toe en gingen de oefeningen iets moeilijker, maar toch behaalde ze nog zilver. Marthe, die nog maar enkele maanden in de competitie turnt, miste nog wat ervaring en turnde daardoor met iets meer fouten, maar behaald brons. Haar inzet was super. 

De trainers zijn mega trots. 

KIT Tumbling C turnt in Vosselaar

Zaterdagmorgen 5 februari om iets voor 6 vertrokken de Tumbling C gymnasten en begeleiders richting Vosselaar en het vroeg opstaan is niet voor niets geweest.


De dag begon met de C13 en de C19+ meisjes. Bij de 13-jarige dames was heel wat moois te zien.
Juliette Gevers ging volop voor de moeilijke reeksen en miste nog wat afwerking. Ze werd knap 11de. Ook Louise Tiberghein sprong prachtig afgewerkte reeksen met misschien wel de mooiste fliks die we bij de 13-jarigen zagen. Ze liet wat puntjes liggen bij je landing en werd 18de.
Marthe Ameloot werd 35ste met reeksen die netjes waren, maar net iets minder dan hetgeen ze in de opwarming sprong. Volgende keer gewoon de wedstrijdstress aan de kant schuiven.
Ine Cloet heeft sinds vandaag al haar selectie voor het Vlaams op zak.Ze springt nog niet zoals we van haar gewoon zijn, maar die verdomde pijnlijke  pols weerhield haar niet om alsnog de 4de te eindigen.
Na de middag kwam Elise Gheysens bij de C12 tonen wat ze bijgeleerd heeft. 't was al heel wat strakker gesprongen dan vorige wedstrijd. Nog wat beter afwerken. Ondanks een 30ste plaats ligt ze op amper 3 puntjes van de 1ste plaats. 
En als laatste KIT-tumbler van de dag kregen we Lentel Verschaeve te zien bij de C-14 jaar meisjes.  De prachtig sprongen van de opwarming kon ze niet herhalen tijdens de wedstrijd? Wellicht is hier ook een beetje te veel stress de oorzaak... jij bent in mijn hoofd eentje die kan (moet) Vlaams kampioen worden, ga er voor Lentel!!!!
Over het algemeen kan gezegd worden da iedereen beter sprong dan vorige PV.
Als iedereen nog wat werkt aan de landing en de stress aan de kant kan zetten schuiven ze nog heel wat plaatsjes op in de ranking voor het Vlaams!

Tumbling I-niveau – 2de voorronde in Destelbergen 12 feb 2022

We begonnen met de I- 9 jarigen in een ijskoude zaal, iedereen stond te bibberen.

Milan Dodo en Lauren Hooghe turnden desondanks een mooie wedstrijd en behaalden allebei een gouden medaille.

 

Daarna was het de beurt aan de I-10 jarigen met Liana Boonen, Marie Depover , Alessia Vandelanotte, Marthe Caulier en Maëlle Milleville.

Liana was minder zenuwachtig en behaalde een zilveren medaille.

Marie turnde haar eerste wedstrijd en deed dat heel goed en behaalde ook een zilveren medaille.

Alessia was wat minder in vorm dan de vorige keer, maar behaalde toch een zilveren medaille.

Marthe was heel de wedstrijd super vrolijk en haalde brozen medaille.

Maëlle voelde zich niet zo goed in haar vel, maar behaalde toch nog een zilveren medaille.

 

Helemaal onderkoeld keerden we terug. De gymnasten zijn op de goede weg, doe zo verder.

Tumbling A-B niveau – 2de voorronde in Oud-Turnhout 19 en 20 feb 2022

Op zaterdag, startten we met B niveau.

De eersten waren Michelle Vanhoutte bij de 11-jarigen en Elise Denis bij de 12-jarigen. Michelle die heel ontspannen en veel meer vertrouwen had in haarzelf haalde een mooie 19de plaats.

Elise Had wat minder snelheid en haalde een mooie 11de plaats.

 

We vervolgden de wedstrijd met de boys 11- en 12 jarigen Noah Schmitt, Mauro d’Hulster en Warre Delaere.

Noah maakt vooruitgang en sprong één prachtige reeks, hij had geen tegenstand want hij was alleen.

Mauro was in de opwarming bovenaards, maar de zenuwen speelden hem parten tijdens de wedstrijd, hij behaalde een 5de plaats.

Warre sprong 2 mooie reeksen en werd hiervoor beloond met een eerste plaats.

 

We sloten de voormiddag af met Lilly Plamont.

Lilly sprong 2 mooie reeksen, maar had zware tegenstand en behaalde een 30e plaats.

 

We gaan verder in de namiddag met meisjes 16 jaar, Camille Vandenbroucke en Anne Kint.

Camille was in de opwarming niet zo goed, maar ze herpakte en sprong een eerste reeks met de hoogste score, de 2de reeks miste wat snelheid en ze landde niet op de valmat hierdoor krijg ze een aftrek van 0.4, ze behaalde een mooie 3de plaats.

Anne sprong tegen alle verwachting in 2 mooie reeksen en behaalde een 6de plaats.

 

Bij de B-jongens 15-16 jaar heb je Felix Vandelanoote.

Felix heeft moeilijkere reeksen gesprongen maar kwam jammer genoeg ten val bij zijn dubbele schroef. Ondanks alle pech haalde hij toch nog de eerste plaats.

 

Op zondag was het de beurt aan A-niveau.

De wedstrijd begon met meisjes 12 jaar, Leonie d’Hulster. Leonie sprong super mooie reeksen, maar mist nog wat moeilijkheid tegen een moordende concurrentie. Ze behaalde de 10de plaats.

 

Bij de jongens 13-+14 jaar turnde Vic Depuydt.

Vic sprong 2 mooie reeksen maar mist ook nog wat moeilijkheid, toch behaalde hij een 7de plaats.

 

We sluiten het weekend af met jongens 15-16 jaar met Senne Hubeau.

Senne turnde een heel goede opwarming, quasi perfect. De turnster voor Senne (ander panel), viel en liep een open beenbreuk op. Hierdoor werd de wedstrijd een hele periode stilgelegd.Door de hele heisa verliep het niet meer zoals in de opwarming. Senne behaalde een mooie 5de plaats.

 

Met de storm en regen in de rug, keerden we heel tevreden terug naar Ieper.

Tumbling: PV1 voor A en B niveau

Op 26 en 27 januari mochten de tumblers A- en B-niveau van de Koninklijke Ieperse Turnkring hun eerste provinciale voorronde van het seizoen springen in Zonhoven.

Op zaterdag trokken de B-niveaus naar het verre Zonhoven.

Ine Cloet mocht al voor de middag aantreden bij de meisjes B-18 jaar . Haar reeksen, zeker de laatste stelde eerder teleur, gelet op wat we reeds van deze dame te zien kregen tijdens de trainingen. Ze eindigde 5de… Er zat meer in en dat willen de volgende wedstrijd zien ! Ze sprong wel reeds het minimum voor selectie Vlaams en Belgisch.

Jammer genoeg moesten we Camille Alliet missen door blessure. We duimen alvast dat ze er terug bij is op het West-Vlaams kampioenschap.

Daarna was het aan de beurt aan onze 13-jarige jongens… Als jongste van de categorie B 13-14 jaar stonden onze KIT-boys hun mannetje. Nathan Hoflack eiste de 4de plaats op en sprong het minimum voor selectie. Felix Vandelannoote, vorig seizoen nog debutant in het C-niveau en dit seizoen al doorgestoten tot het B-niveau, strandde op de 6de plaats.

En om de dag af te sluiten knalde Warre Devoldere er op los. Hij presenteerde magistraal knappe reeksen en greep net naast de 1ste plaats door enkele nonchalante stapjes na zijn laatste reeks. Ook hij sprong het minimum en mag al zeker zijn van deelname aan het Vlaams en Belgisch kampioenschap dit seizoen !

Op zondag was het springen op topniveau met de A’s.

Camille Vandenbroucke die de seizoenstart miste na een val op school, maakte met een bang hartje de verplaatsing van meer dan 200 km… Ze trad als 1ste jaars bij de A13-14 jaar meisjes aan. Ze sprong voor het eerst dit seizoen volledige reeksen, die nog aardig afgewerkt waren ook. Qua moeilijkheid is ze er nog niet helemaal, maar we zijn er van overtuigd dat ze zich vandaag lanceerde om nog heel wat moois te laten zien de volgende wedstrijden. Ze werd trouwens 23ste.

Bij de jongens A 13-14 jaar ook enkel 13-jarigen uit de KIT-stal. Senne Hubau, in november nog 17de op de Wereldjongeren Kampioenschappen sprong de concurrentie op een hoopje en werd 1ste met anderhalf punt voorsprong. Hij haalt net niet het minimum voor selectie WAGC, maar is wel al zeker van deelname aan Vlaams en Belgisch kampioenschap. Gianni De Drijver pas KIT-tumbler sinds november, begon heel knap aan zijn wedstrijd. Zijn laatste reeks verliep echter niet vlekkeloos. Hij werd 7de en sprong ook het minimum voor deelname Vlaams en Belgisch.

Het eerste contact met de wedstrijdvloer van dit seizoen zit er op voor alle competitietumblers… we kijken terug op behoorlijke tot heel goede resultaten. Voor onze AB-trainers Roland Olivier en Ruben Recour staat er een drukke periode voor de deur, want de volgende wedstrijd wordt er gestreden voor de titel van West-Vlaams kampioen !